© Photo News

Kim Huybrechts strandt in kwartfinales

Op het UK Open Qualifier 5 darts in het Engelse Wigan is Kim Huybrechts (PDC 17) zaterdag gestrand in de kwartfinales. De 29-jarige Antwerpenaar moest daarin zijn meerdere erkennen in de Engelsman Adrian Lewis.

jvh

Huybrechts legde een mooi parcours af. Zo zette hij in de tweede ronde Mark Robinson met 6-2 opzij. In de derde ronde nam hij met 6-4 de maat van Shaun Griffiths. Daarna versloeg hij Kevin McDine (PDC 45) met 6-3. In de achtste finale moest James Wilson (PDC 90) het met 6-2 ontgelden.

In de kwartfinales nam Huybrechts het net als donderdag, tijdens de derde speeldag van de Premier League, op tegen de Engelsman Adrian Lewis, het nummer vier van de wereld. Huybrechts speelde een goede wedstrijd, maar liet enkele dubbel uitworpen onbenut.

De vier andere Belgen, Ronny Huybrechts, Rocco Maes, Dimitri van den Bergh en nieuwkomer Mike De Decker, moesten vroegtijdig afhaken. De eindzege was ditmaal niet voor de Nederlander Michael van Gerwen, die in de achtste finales met 6-3 werd uitgeschakeld door Terry Jenkins. De Engelsman Michael Smith versloeg in de finale Lewis met het kleinste verschil.