© binst crepain

© atrio

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Eilandje blijft groeien

Met ‘Eiland’ in de Amsterdamstraat en ‘Dep’Eau’ in de Genuastraat krijgt het Eilandje er opnieuw twee woonblokken bij. De oude havenbuurt blijft groeien.

frank heirman

Nergens staan er meer bouwkranen dan op het Eilandje. Van de megaprojecten Cadiz in de Cadixstraat en de Westkaaitorens aan het Kattendijkdok nadert de ruwbouw de voltooiing. Dat lijkt het signaal om middelgrote projecten op te starten.

Op de hoek van de Amsterdam- en de Braziliëstraat ligt al decennia een braakliggend perceel. Daar komt dit jaar verandering in. Voor het wooncomplex ‘Eiland’ zijn alle vergunningen rond en start de verkoop. Het gaat om een woonblok met drie (reeds verkochte) winkels op de benedenverdieping, vijf etages met telkens vijf flats en drie penthouses op de dakverdieping.

Aan de overkant van het Kattendijkdok start na Pasen de bouw van ‘Dep’Eau’ in de Genuastraat. Projectontwikkelaar Willemen realiseert er een blok met twaalf flats over vijf bouwlagen. De woningen op de benedenverdieping hebben een eigen tuintje. De penthouse op de vierde verdieping heeft terrassen aan alle zijden. Dep’ Eau ligt vlak bij het Cadixplein, dat in 2016 wordt aangelegd.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio