Lokeren

© BELGA

Lokeren klopt Moeskroen en grijpt laatste kans op Play-off 1

Lokeren heeft zijn laatste kans op Play-off 1 gegrepen: het won met enige moeite met 1-0 van Moeskroen. Mijat Maric scoorde na een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd vanop de strafschopstip. Lokeren zet zo Racing Genk en Charleroi onder druk, Moeskroen blijft in degradatienood maar toonde dat het nog over vechtlust beschikt.

Jef Van Hoofstat

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lokeren

Moeskroen-Per.

Voor de aftrap had Moeskroen-Peruwelz dringend nood aan een overwinning: de Henegouwers hadden al acht wedstrijden op rij verloren en lijken steeds meer degradatiekandidaat nummer één te worden. Maar ook Lokeren had de volle buit nodig als het nog een waterkans wilde behouden op Play-off 1.

Beide ploegen leken echter verlamd door die druk: in een bijzonder slappe eerste helft zorgde enkel het cadeau van Moeskroen-verdediger Delacourt na een half uur voor opwinding: hij duwde Leye domweg onderuit in de zestien, Mijat Maric scoorde beheerst vanop elf meter. Daarna kwam Moeskroen nog goed opzetten en kon misschien wel aanspraak maken op de gelijkmaker, maar kon de weinige kansen niet afmaken.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg het nog moeilijk tegen Moeskroen, dat enkele schuchtere pogingen bijeen voetbalde, maar uiteindelijk was 1-0 de correcte uitslag. In het slot kreeg de ingevallen Remacle nog twee grote kansen, maar hij faalde. In de stand springt Lokeren (voorlopig?) over Charleroi naar de zevende plaats, Moeskroen blijft gedeeld voorlaatste.