© Friends

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zoveel geld is Joey écht aan Chandler verschuldigd in ‘Friends’

Fans van de serie Friends weten het als geen ander: Joey leent om de haverklap geld van Chandler. Maar hoe groot is Joey’s schuld eigenlijk doorheen de jaren aangegroeid? Een fan rekende het uit!

mige

Beginnend met de acteercarrière van Joey: Chandler betaalde twee headshots voor Joey’s portofolio, elk zo’n 500 dollar waard. Daarnaast waren er ook acteer- en danslessen en een stemcoach nodig om Joey’s carrière een succes te maken. Die zouden elke zo’n 1.000 euro gekost hebben, waardoor het totaal op 4.000 euro komt.

Daarnaast is er ook nog de huur van het appartement. Vandaag de dag zou zo’n appartementje huren je al snel 5.000 dollar per maand kosten, in 1997 ongeveer 3.500 dollar. In de serie wordt echter gewag gemaakt van een huur van 1.750 dollar. Aangezien Chandler altijd de volledige huur betaalde, komt dat neer op 1.750 * 36, oftewel: 63.000 dollar.

Daarnaast zijn er ook nog de elektriciteits- en waterkosten, die lopen doorheen de serie al snel op tot 1.500 dollar voor Joey alleen. Tel daar ook hun telefoon- en tv-abonnement van 70 dollar per maand bij, en je komt op 2.760 dollar.

‘Joey loves food’, is één van de meest gekende quotes uit de serie. Maar ‘Joey doesn’t share food’. De groep gaat echter vaak uiteten, drinkt veel koffies in Central Park en laat al eens een pizza thuis leveren. Volgens één fan zou dat neerkomen op 100 dollar per week voor groenten, 100 dollar per week voor pizza, take-out en koffie en nog eens 50 dollar voor Joey’s veelvuldige dates. Alles bij elkaar: 39.000 dollar.

Toen Joey zijn zelfgemaakte kast aan de man wou brengen, liet hij zich door een stelletje boeven misleiden. Hij kroop in de te verkopen kast, die werd geblokkeerd en het hele appartement werd leeggehaald. Om die inboedel te vervangen was Chandler een 5.500 dollar neer. Toen Joey een keertje zijn hospitalisatieverzekering vergeten betalen was en toch last kreeg van een hernia, moest hij zelf voor de operatie betalen: opnieuw 5.500 dollar.

Als je al die bedragen bij elkaar telt, kom je al snel aan een bedrag van 119.760 dollar. En dan houdt de fan in kwestie nog niet eens rekening met het eten voor de kip en de eend.