© AP

Boksvedetten Mayweather en Pacquiao treffen elkaar op 2 mei in Las Vegas

De Amerikaan Floyd Mayweather en de Filipijn Manny Pacquiao, twee van ‘s werelds grootste boksvedetten, staan op 2 mei tegenover elkaar in de ring. Het langverwachte duel tussen de weltergewichten zal plaatsvinden in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

jvh

De 37-jarige Mayweather is de regerend wereldkampioen bij de WBC- en WBA-bond. Hij won tot dusver al zijn 47 profkampen. De 36-jarige Pacquiao is de kampioen van de WBO-federatie. Hij pakte 57 zeges in 64 kampen.

Naar een gevecht tussen de twee wordt door boksliefhebbers al jaren uitgekeken. Vrijdag werd eindelijk een akkoord bereikt tussen de partijen.

‘Manny zal proberen wat 47 anderen voor hem hebben willen doen. Maar hij zal falen. Hij wordt nummer 48’, zegt een zelfverzekerde Mayweather.

Floyd ‘Money’ Mayweather doet zijn reputatie van best betaalde sporter op aarde overigens opnieuw alle eer aan. Hij kan, afhankelijk van de recette, tot 120 miljoen dollar opstrijken voor het gevecht. Pacquaio zou zo’n 80 miljoen dollar kunnen verdienen. Nooit eerder kregen twee boksers zoveel betaald voor een kamp.