© EPA

Fans AS Roma vallen Feyenoordsupporters aan

In Rome zijn vrijdagnacht twee Feyenoordsupporters in de buurt van het centraal station Termini in Rome aangevallen door AS Roma-fans. Dat bevestigt de Romeinse politie. Beide Nederlanders werden voor verwondingen in het ziekenhuis behandeld. De ene had steekwonden aan zijn linkerbovenbeen en een gebroken elleboog. De andere supporter liep een hoofdverwonding op.

jvh

De twee Feyenoordaanhangers, van 20 en 29 jaar, verklaarden vlakbij hun hotel belaagd te zijn door twee Romasupporters op een scooter, die duidelijk op zoek waren naar Feyenoordfans.

Donderdag werden in de buurt van het Colosseum veertig AS Romasupporters onderschept die gewapend met knuppels naar Feyenoordfans op zoek waren.

Een deel van de meegereisde aanhang van Feyenoord had zich voor het Europa League-duel van donderdag tussen AS Roma en Feyenoord vreselijk misdragen in Rome. Er werd met flesjes en vuurwerk naar de politie gegooid en er werden historische monumenten beschadigd. Minstens tien agenten raakten lichtgewond. Tientallen relschoppers werden door de politie gearresteerd. In totaal zijn er al 25 Feyenoordfans veroordeeld door de rechter, het gaat om voorwaardelijke celstraffen tot 16 maanden en geldboetes.

De Italiaanse premier Matteo Renzi beschreef het gedrag als ‘een teken van barbaarsheid en onbeschoftheid’.