© EPA

Hutarovich pakt tweede ritzege in Gabon

Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché Environnement) heeft de zevende etappe in de Tropical Amissa Bongo (2.1) op zijn naam geschreven. De Wit-Rus haalde het na 127 km van en naar Port Gentil in de sprint van Andrea Palini en Yohanne Gène. Voor Hutarovich is het zijn tweede zege in de Afrikaanse rittenkoers. Frederique Robert spurtte naar een negende stek, Tim De Troyer werd tiende.

jvh

De wedstrijd werd gekleurd door enkele vroege ontsnappingen die telkens vrij snel in de kiem werden gesmoord. Toen na 75 km leider Rafaa Chtioui in de aanval trok, kreeg hij ook de tweede in de stand, Bernaudeau met zich mee. Ook Tom De Vriendt, Anthony Delaplace en Adil Jelloul gingen mee op pad. Vrij snel sprokkelden ze 1:20 voorsprong bij elkaar, maar het peloton gunde hen weinig bonus.

Op 20 km van de streep in Port Gentil waagden De Vriendt en Jelloul alleen hun kans. Onder impuls van de ploeg van Hutarovich werd de kloof kleiner en met nog 10 km te gaan bedroeg de voorsprong van het duo nog slechts 33 seconden. Niet voldoende en het peloton greep hen in het slot.

In de sprint pakte Hutarovich zijn tweede zege in Gabon. Het is al de derde ritoverwinning voor Bretagne-Séché Environnement op Afrikaanse bodem dat met Daniel McClay ook al de derde rit won.

Rafaa Chtioui blijft aan de leiding staan in het klassement met 2:24 voorsprong op de Fransman Giovanni Bernaudeau. De Afrikaanse rittenkoers eindigt zondag.