© Photo News

Dirk Van Tichelt: ‘Niet gelukkig met verhuis EK judo naar Bakoe’

Dirk Van Tichelt is allesbehalve gelukkig dat het Europees kampioenschap judo in juni zal plaatsvinden in het Azerische Bakoe. ‘Wij zullen heel onze planning moeten herzien’, verklaarde hij zaterdag.

jvh

Het toernooi wordt opgenomen in de allereerste editie van de Europese Spelen, die van 12 tot 28 juni in Bakoe worden georganiseerd. Het EK judo was aanvankelijk geprogrammeerd van 9 tot 12 april in het Schotse Glasgow, maar door een dispuut tussen de EJU en de Britse judobond werd beslist een nieuwe organisator te zoeken.

Van Tichelt is niet tevreden met de verhuis. ‘Wij zullen heel onze planning moeten herzien’, aldus de Belgische judoka. ‘Normaal zouden we volgende maand nog een laatste voorbereidende stage in het Poolse Zakopane afwerken in aanloop naar het EK, dat normaal van 9 tot 12 april in Schotland zou doorgaan. Dat heeft nu geen enkele zin meer.’

‘Het is de eerste keer in mijn carrière dat het EK voor senioren niet doorgaat zoals oorspronkelijk gepland. Ook voor de supporters is dit een streep door de rekening. De meesten hebben al geboekt, maar zullen nu de kosten voor hun vlucht moeten laten vallen. Bovendien is een verplaatsing naar het verre Bakoe een heel ander verhaal dan een korte trip naar Glasgow’, besloot Van Tichelt.

EK judo verhuist van Glasgow naar Bakoe

Het EK vindt in juni plaats in het Azerische Bakoe. Dat maakte de Europese judofederatie zaterdag bekend. Het toernooi wordt opgenomen in de allereerste editie van de Europese Spelen, die van 12 tot 28 juni in Bakoe worden georganiseerd.

Het EK judo was aanvankelijk geprogrammeerd van 9 tot 12 april in het Schotse Glasgow, maar door een dispuut tussen de EJU en de Britse judobond werd beslist een nieuwe organisator te zoeken.

'We zijn heel blij dat het EK in Bakoe kan doorgaan', meldt de EJU. 'Na de afgelasting in Glasgow moesten we zo snel mogelijk een nieuwe locatie vinden. Dit is gelukt en we zijn tevreden met de keuze. Bakoe heeft judo-installaties van wereldniveau. De Europese elite zal er in juni kunnen pieken.'