© BELGA

Anne Zagré: ‘Op het EK wil ik onder de 8 seconden duiken’

Anne Zagré werd zaterdag op het BK atletiek indoor in Gent tweede achter Eline Berings op de 60 meter horden. Ze had liever goud gepakt, maar met een persoonlijk record van 8.03 seconden is ze wel tevreden. ‘Mijn grootste doel is onder de 8 seconden te lopen, ik weet dat ik het in me heb’, verklaarde Zagré na afloop.

jvh

‘Ik ben erg blij met mijn persoonlijk record, maar ik vind het verschil van acht honderdsten met Eline Berings (die won in 7.95, nvdr.) nog te groot. Mijn start moet nog beter, dat is mijn grote doel van deze winter met het oog op de 100 meter horden en het zomerseizoen. Het sterke punt van Eline is juist haar start. Mijn coach filmt mijn wedstrijden. Nadien analyseren we de beelden. Ik weet dat ik nog beter kan. Momenteel heb ik de achtste Europese tijd achter mijn naam. Een finaleplaats op het EK in Praag lijkt dan ook logisch. Ik zou ontgoocheld zijn, mocht dat niet lukken.’

Woensdag loopt Zagré in Metz haar laatste wedstrijd voor het EK indoor in het Tsjechische Praag, dat plaatsvindt van 6 tot 9 maart.