© AFP

Spelers en fans Chelsea tonen afkeur van racisme

De spelers van Chelsea hebben zaterdag in hun thuiswedstrijd tegen Burnley een speciaal shirt gedragen tegen discriminatie, dit naar aanleiding van het racistisch incident van dinsdag met Chelsea-fans in de metro van Parijs. Ook de supporters van de ‘Blues’ ontvouwden een spandoek met een oproep tot meer tolerantie.

jvh

De spelers van Chelsea droegen zowel op hun trainingspak als op hun shirt een extra boodschap met zich mee. Vier mannetjes in evenveel verschillende kleurtjes stonden hand in hand afgebeeld met het onderschrift ‘Building Bridges’. Op het spandoek van de supporters stond dan weer te lezen: ‘Zwart of wit, we zijn allen Blauw’, verwijzend naar de kleuren en bijnaam van de club.

Tot slot staat er ook op de website van de leider in de Premier League een videoboodschap tegen discriminatie, waarin spelers als Drogba, Terry en Fabregas een tekst aflezen die ooit door Nelson Mandela werd gepredikt. ‘Sport heeft de kracht om de wereld te veranderen’, wordt er onder meer geciteerd. ‘Het heeft de macht om mensen te verenigen. Sport schept hoop en het is krachtiger dan eender welke regering om raciale barrières af te breken.’