© mia uydens

Hoe deze Kempense ondernemer de wereld wil veroveren

Bij de familie Claes is zoon Bart de enige die niets met geneeskunde heeft. Hij werd fysicus en richtte een bedrijf op dat nu aan de rand van een internationale doorbraak staat.

Marc helsen

Weten wat er de volgende weken gaat gebeuren, daar zou een bedrijfsleider goed geld voor geven, en het is precies die nood die Bart Claes (32) en zijn zakenpartner, ingenieur Nicolas Christaen uit Gent, in de markt aanvoelden. Blijkt nu dat je via een slim softwareprogramma aardig de toekomst over het financiële reilen en zeilen in een bedrijf kan voorspellen. “Met ons bedrijf Discover-Edge hebben we een software­applicatie ontworpen die moet dienen om de cashflow van een onderneming - klein of groot - te optimaliseren”, legt Claes uit.

Vier jaar geleden richtte Bart Claes, die in Olen woont, zijn eigen bedrijfje op. Vandaag heeft hij samen met zijn zakenpartner zeven personeelsleden en vijftien klanten. “Dit jaar willen we het klantenaantal verdubbelen”, zegt Claes, die pendelt tussen zijn bureau in de Frame 21 in Herentals en de maatschappelijke zetel van Discover-Edge in Gent.

Dat het hard gaat, bewijst het feit dat Discover-Edge een partner heeft gevonden in de Verenigde Staten. “Een bedrijf dat 4000 ­financiële specialisten telt.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio