Voorkomt deze nieuwe loopschoen alle blessures?

Heel wat joggers sloten jaren geleden hun sportschoenen op in de kast en kozen ervoor om op blote voeten te gaan rondjoggen. Bekeerlingen beweerden dat het de kans op blessures aanzienlijk deed verminderen wanneer je geen schoeisel aandeed. Maar atleten zweren nu bij een nieuw soort loopgadget: de ‘maximalist’, oftewel: de schoen die zowat alle blessures zou moeten helpen voorkomen.

mige

Joggers die getergd werden door blessures, Olympische sporters, … allen hebben ze tegenwoordig een nieuw paar, vreemd ogend loopschoenen aan: de maximalist ziet er qua gebruikte materialen als een gewone sportschoen uit, maar valt op door zijn enorm dikke zool. Die zool zou er voor zorgen dat alle schokken veel beter worden opgevangen en je minder snel last kan krijgen van blessures. Sommigen beschrijven het lopen op de schoenen zelfs als ‘lopen een wolkje’.

Voor een paar betaal je in het buitenland al snel 130 tot 170 dollar, maar dat weerhield zo’n 550.000 gebruikers er niet van om zich vorig jaar al een exemplaar aan te schaffen.