Familie poetsvrouw Delhaize: ‘Haar gezicht, hals, arm en ogen zijn ernstig beschadigd’

Slachtoffer Marina Tijssen Foto: VTM

Familie poetsvrouw Delhaize: ‘Haar gezicht, hals, arm en ogen zijn ernstig beschadigd’

Print
Antwerpen / Aartselaar -

De 52-jarige poetsvrouw die vrijdag in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat zwaargewond raakte na een aanval met bijtend zuur, is buiten levensgevaar. “Maar haar gezicht, haar hals, haar arm en haar ogen zijn ernstig beschadigd.” Dat zeggen de kinderen van Marina Tijssen voor de camera van VTM Nieuws.

Nadat hij telefonisch werd ingelicht over wat er met zijn moeder gebeurd was, snelde Dimitri Van Der Putten vrijdagvoormiddag naar de Delhaize-winkel. “Binnen stond mijn moeder, onder het water. Het was niet om aan te zien. ‘Het doet pijn, het brandt!’ Iedereen was haar aan het helpen met water.”

Tijssen, die ’s ochtends nog twijfelde waar ze die dag zou gaan poetsen, was een tijdlang in levensgevaar. De schade aan de linkerzijde van haar lichaam is groot. “We zijn bang voor haar reactie eens ze wakker wordt”, zucht haar dochter Britt. “Ze is altijd een fiere vrouw geweest. Toen ze wakker werd, vroeg ze al: ‘Hoe zie ik eruit?’. Maar haar gezicht, haar hals, haar arm en haar ogen zijn ernstig beschadigd. De dokters weten nog niet of ze blind zal blijven.”

De politie is nog steeds op zoek naar de dader van de aanval. Delhaize neemt ondertussen extra veiligheidsmaatregelen om klanten te beschermen.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio