Slachtoffer Marina Tijssen

Slachtoffer Marina Tijssen© VTM

Familie poetsvrouw Delhaize: ‘Haar gezicht, hals, arm en ogen zijn ernstig beschadigd’

De 52-jarige poetsvrouw die vrijdag in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat zwaargewond raakte na een aanval met bijtend zuur, is buiten levensgevaar. “Maar haar gezicht, haar hals, haar arm en haar ogen zijn ernstig beschadigd.” Dat zeggen de kinderen van Marina Tijssen voor de camera van VTM Nieuws.

fivr

Nadat hij telefonisch werd ingelicht over wat er met zijn moeder gebeurd was, snelde Dimitri Van Der Putten vrijdagvoormiddag naar de Delhaize-winkel. “Binnen stond mijn moeder, onder het water. Het was niet om aan te zien. ‘Het doet pijn, het brandt!’ Iedereen was haar aan het helpen met water.”

Tijssen, die ’s ochtends nog twijfelde waar ze die dag zou gaan poetsen, was een tijdlang in levensgevaar. De schade aan de linkerzijde van haar lichaam is groot. “We zijn bang voor haar reactie eens ze wakker wordt”, zucht haar dochter Britt. “Ze is altijd een fiere vrouw geweest. Toen ze wakker werd, vroeg ze al: ‘Hoe zie ik eruit?’. Maar haar gezicht, haar hals, haar arm en haar ogen zijn ernstig beschadigd. De dokters weten nog niet of ze blind zal blijven.”

De politie is nog steeds op zoek naar de dader van de aanval. Delhaize neemt ondertussen extra veiligheidsmaatregelen om klanten te beschermen.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

 

Parket heeft beelden van dader zuuraanval Delhaize

© *

© belga

© belga

© JVDP

© JVDP

© JVDP

© JVDP

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De zuuraanval in een Antwerpse Delhaize vrijdagochtend is opgeëist door de man die eerder dreigbrieven stuurde. Dat meldt het Brusselse parket. Het vertelde ook dat de aanvaller enkele maanden geleden werd gefilmd. De man overgoot vrijdagmorgen in de inkomhal van de supermarkt een poetsvrouw met zuur. De vrouw is in levensgevaar.

De beelden van de dader werden vorig jaar gemaakt, het gerecht is al langer op zoek naar de afperser. Supermarktketen Delhaize had in december via e-mail minstens twee dreigbrieven gekregen waarin gedreigd werd met zuuraanvallen op klanten. Dezelfde afzender eist nu de aanval op.

In een Engelse tekst, op 8 december gericht aan Delhaize en Belga, werd al gewaarschuwd voor zuuraanvallen op klanten van Delhaize. 'Kunt u zich de sociale en financiële kosten inbeelden als vijf mensen zwavelzuur in hun gezicht gegooid zouden krijgen', stond er. 'Contacteer mij voor 12 uur morgen middag om dat te vermijden.'

In een andere verwarrende e-mail van hetzelfde adres tien dagen later is sprake van 'drie nieuwe targets in Charleroi, een vrouw en twee kinderen'. De briefschrijver vroeg 'de kaarten naar premium te upgraden'. 'De onbekende zei dat hij geprobeerd had geld op te halen maar dat het niet gelukt was. Wat hij precies bedoelde, weet ik niet', zegt Belga-hoofdredacteur Hans Vandendriessche.

Extra bewaking

Het persagentschap stuurde de e-mails door naar de federale gerechtelijke politie, die vroeg om er niet over te berichten om het onderzoek niet te schaden. 'Belga heeft die vraag toen ook zeer bewust gerespecteerd. Omdat de feiten van vrijdagochtend mogelijk toch verband houden met die bewuste dreigmails, vinden we het nu onze plicht om er toch over te berichten', zegt Vandendriessche.

Delhaize zal de komende twee weken op eigen initiatief extra bewaking inzetten aan de Antwerpse vestiging waar de aanval gebeurde.

Aanvaller voortvluchtig

De vrouw die vanochtend het zuur over zich kreeg in de vestiging aan het Antwerpse Zuid, werd overgebracht naar het ziekenhuis, ze verkeert in levensgevaar. De aanvaller is nog voortvluchtig, hij wordt opgespoord door de politie. Over het motief van de man is nog geen duidelijkheid.

De Museumstraat was urenlang in beide richtingen afgesloten voor het verkeer en de civiele bescherming kwam ter plaatse om de inkomhal te reinigen. De winkel zelf bleef wel heel de tijd geopend. Voor het lokaal van het personeel, even verderop in de straat, werd een veiligheidsagent geplaatst.

Echtgenoot slachtoffer zuuraanval: “Verschrikkelijk om haar nu zo te zien liggen”

© jan van der perre

© gva

© jan van der perre

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De 52-jarige Marina Tijssen uit Zoerle-Parwijs ligt na de zuuraanval in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat in een kunstmatige coma. Haar echtgenoot begrijpt niet waarom zijn vrouw aangevallen werd.

“Ze ligt nu in een kunstmatige coma”, zegt Frank Van Der Putten, de echtgenoot van de 52-jarige Marina Tijssen. “Het zoutzuur heeft haar gezicht en haar armen geraakt. Haar linkeroog is beschadigd. Ten vroegste maandag zullen we weten hoe ernstig die schade zal zijn.”

Van Der Putten begrijpt niet waarom zijn vrouw het slachtoffer van de brute aanval werd. “Het is gewoon niet te vatten, Marina is een vrouw uit de duizend. Ze deed nooit iemand kwaad. Om ze nu zo te zien liggen, dat is verschrikkelijk.”

Vakantie geannuleerd

“Ik hoop dat ze die halve gare zo snel mogelijk pakken, zodat hij zeker geen nieuwe slachtoffers kan maken. Wie doet nu zoiets? Zoutzuur over iemand gooien, dat is toch echt niet te vatten.”

Het koppel is al 33 jaar getrouwd en tussen Frank en zijn Marina is het nog steeds grote liefde. “Volgende maand zouden we nog samen op vakantie gaan. Op cruise in Tahiti. Die reis ga ik nu annuleren, maar dat is het minste van mijn zorgen. De gezondheid van mijn vrouw is het allerbelangrijkste.”

Lees het volledige verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen

Echtgenoot slachtoffer: ‘Welke halve gare doet nu zoiets?’

© HBvL

We waren net verhuisd van Hoboken naar het Kempense Westerlo, ‘om dichter bij de kinderen en de kleinkinderen te wonen’, vertelt een aangeslagen Frank Van Der Putten, de echtgenoot van de 52-jarige schoonmaakster Marina Tijssen die vrijdagochtend het slachtoffer werd van de aanval met zoutzuur in de inkomhal van de Delhaize in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid.

‘Ze ligt nu in een kunstmatige coma’, vertelt Van Der Putten. ‘Het zoutzuur heeft haar gezicht en haar armen geraakt. Haar linkeroog is beschadigd, maar pas ten vroegste maandag zullen we weten hoe ernstig die schade zal zijn.’

Waarom zijn vrouw het slachtoffer van de brute aanval werd begrijpt Van Der Putten niet. ‘Het is gewoon niet te vatten, Marina is een vrouw uit de duizend. Ze deed nooit iemand kwaad. Om ze nu zo te zien liggen, dat is verschrikkelijk. Ik hoop dat ze die halve gare zo snel mogelijk pakken, zodat hij zeker geen nieuwe slachtoffers kan maken. Wie doet nu zoiets, zoutzuur over iemand anders gooien, dat is toch echt niet te vatten.’

Lees het volledige verhaal dit weekend in Het Belang van Limburg.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio