Extra beveiliging in alle Delhaizevestigingen na zuuraanval

Na de aanval werden de resten van de zuuraanval weggespoten. Foto: Jan Van der Perre

Extra beveiliging in alle Delhaizevestigingen na zuuraanval

Print

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag, bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen zaterdag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Het parket van Brussel geeft voorlopig geen verdere informatie over het onderzoek.

Bij de aanval liep een 52-jarige poetsvrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, ernstige brandwonden op.

In december ontvingen Delhaize en het persagentschap Belga mails waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. Het parket bevestigde vrijdag dat de auteur van de dreigmails de aanval heeft opgeëist. Zaterdagmorgen kon het parket van Brussel geen verdere informatie geven over de klopjacht, die nog steeds aan de gang is.

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakinsgagenten, dat in de loop van de dag nog zal toenemen en wordt er nauw samengewerkt met de lokale politie.

Het bedrijf activeert ook interne veiligheidsprocedures, waarover het geen verdere informatie kan geven. Delhaize blijft van dag tot dag de situatie evalueren, in functie van het verdere verloop van het onderzoek, luidt het.

Nu in het nieuws