© Photo News

Ook Karel Geraerts op lijst van ‘ozondokter’

Het dopingverhaal rond ‘ozondokter’ Chris Mertens uit Rotselaar dijt nu ook uit naar het profvoetbal. Charleroi-middenvelder Karel Geraerts (33) moet zich binnenkort verantwoorden bij het Vlaams Doping Tribunaal (VDT), er hangt een schorsing boven zijn hoofd. De Limburger is naast een twintigtal (top)wielrenners en veldrijders de enige voetballer op de lijst. “Ik zal de rechter van antwoord dienen, want heb niets te verbergen.”

Pieter HUYBERECHTS en Hans JACOBS

Vrijdag kreeg Geraerts een aangetekende brief thuis met de melding dat hij wordt opgeroepen. Hij is de eerste en meteen ook enige bekende voetballer die zich binnen enkele weken zal moeten verantwoorden voor het VDT. Het VDT behandelt dopingzaken van elitesporters (afgezien van wielrenners) en amateursporters. De middenvelder van Charleroi zal er op 19 maart verschijnen op verdenking van het plegen van dopinginbreuken.

Geraerts reageerde vrijdag sereen op het nieuws van de aangetekende oproepingsbrief. Waarom hij als enige voetballer voor een rechtbankvoorzitter en twee bijzitters moet verschijnen, is hem een raadsel.

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat dokter Mertens mijn huisdokter is. Al acht jaar zelfs, ik vertrouw hem blindelings. Mijn hele familie komt bij hem over de vloer. Ik ben zelfs nooit verhoord in dit dossier.”

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL