© Jan Van der Perre

Fiesta Europa verhuist naar Gedempte Zuiderdokken

Fiesta Europa, de internationale feestmarkt met marktkramers uit heel Europa, verhuist naar de Gedempte Zuiderdokken. De organisatie laat de Grote Markt links liggen wegens de te hoog oplopende kosten. De editie op de Groenplaats blijft wel bestaan.

Jan Stassijns

De organisatie van Fiesta Europa diende een aanvraag in om haar internationale feestmarkt van 14 tot en met 17 mei naar de Gedempte Zuiderdokken te verhuizen. Die editie vervangt het jaarlijkse evenement op de Grote Markt dat in september plaatsvond. “De Grote Markt is niet zo groot als de naam doet vermoeden”, zegt Werner Van Hoof, eventcoördinator van Fiesta Europa. “De kosten die de stad aanrekent, lopen te hoog op en er is geen mogelijkheid tot uitbreiding om die te compenseren. Het is daar sowieso een verliesverhaal. Op de Gedempte Zuiderdokken hebben we diezelfde kosten, maar kunnen we ze spreiden over meer hoofden.”

Groenplaats wel

De jaarlijkse editie van Fiesta Europa op de Groenplaats zal dit jaar wel plaatsvinden. Ze heeft plaats in juli. “We zitten ondertussen al aan onze achtste editie en het is een echt succesverhaal. Er zullen ook enkele nieuwe stands zijn”, gaat Van Hoof verder.

Lees dit weekend meer over Fiesta Europa in Gazet van Antwerpen - editie Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio