© Patrick Hattori

Proefopstelling Nekkerspoel leidt tot ellenlange files

Door de proefopstelling in de wijk Nekkerspoel was het verkeer op de Zwartzustersvest en de Liersesteenweg in Mechelen de voorbije werkweek pure ellende. Vooral ’s avonds was het gegarandeerd filerijden en moest de politie ingrijpen.

Sven Van Haezendonck

Sinds de invoering van stops aan de spoorwegbruggen in de Kleine Nieuwedijk-, de Caputsteen- en de Jan Bolstraat kennen omwonenden een zelden geziene rust. Maar in omliggende straten zoals de Sint-Gommarusstraat krijgen ze net meer verkeer te slikken. Op de Liersesteenweg en de Zwartzustersvest dreigt zelfs stilaan een infarct.

Dat heeft ook gemeenteraadslid Karel Geys (sp.a) mogen ervaren. “Vrijdag om kwart over vier heb ik er 16 minuten over gedaan om een afstand van 900 meter af te leggen. Maandag, als de school opnieuw start, komt er nog 30 procent verkeer bij”, zegt hij. De ex-schepen van Mobiliteit vraagt zich af waarom de lichtenregeling nog niet werd aangepast. “We zijn daar mee bezig”, reageert zijn opvolger Marina De Bie (Groen).

Protestactie tijdens zaterdagmarkt

Maar volgens Freddy De Wilder van het actiecomité Nekker-Noord is de lichten anders regelen geen oplossing. “Het zal er alleen maar voor zorgen dat mensen in de Nekkerspoel- en de Keizerstraat langer moeten aanschuiven”, zegt hij. Het comité organiseert vandaag om 11u een protestactie tijdens de zaterdagmarkt. Zondag voeren ze actie in de buurt van KV Mechelen. “Het pesten van de Mechelaar moet zo snel mogelijk stoppen”, stelt De Wilder. Dinsdagavond om 19u30 organiseert het comité een infovergadering in de parochiezaal van Sint-Pieter in de Nekkerspoelstraat.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio