Bart Swings skeelert naar winst in Las Vegas

Bart Swings heeft vrijdag in Las Vegas een puntenkoers skeeleren over tien kilometer gewonnen. Swings zegevierde in een race in het kader van de Las Vegas World Inline Cup, waaraan skaters uit negentien landen deelnemen.

jvh

Enkele dagen geleden stelde Swings als schaatser teleur door tijdens het WK afstanden in Heerenveen buiten de prijzen te vallen. In Las Vegas heeft hij voor enkele races de skeelers aangetrokken. Zaterdag rijdt hij de afvallingskoers. Na de marathon op zondag vliegt hij naar het Canadese Calgary, waar over twee weken het WK allround voor schaatsers op de agenda staat.

Het overstappen van schaatsen naar skeeleren en terug levert Swings doorgaans minder problemen op dan de jetlags, waarmee zijn continentale reizen gepaard gaan. In het begin van dit seizoen had hij moeite met de aanpassing na een reis naar het Verre Oosten.

Ruim een jaar geleden had een trip naar de Verenigde Staten eveneens minder gunstige gevolgen voor zijn schaatsprestaties. Volgens Swings en zijn trainer Rutger Tijssen biedt het korte verblijf in Las Vegas uitkomst. Zo heeft hij meer dagen om zich aan het tijdsverschil aan te passen. ‘Verder kan ik in Las Vegas natuurlijk ook erg goed trainen’, zei hij. ‘Trainen bij een temperatuur van 25 graden is toch fijner dan trainen in België, waar het nu vijf graden is.’