© Photo News

STANDARD - WAASLAND-BEVEREN: 3-2

Waasland-Beveren geeft winst in twee minuten uit handen

Standard is in de openingswedstrijd van de 27ste speeldag in de Jupiler Pro League vrijgekomen met de schrik: de Rouches stonden tien minuten voor het einde nog 1-2 achter, maar in twee dolle minuten bogen invaller Hamad en Mehdi Carcela de achterstand nog om in een 3-2 zege. Standard is door deze overwinning zo goed als zeker van Play-off 1, Waasland-Beveren moet met klamme handjes toekijken wat de concurrentie in de degradatiestrijd dit weekend doet.

Jef Van Hoofstat

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Rouches namen de wedstrijd op een slecht veld al van in de eerste minuut in handen, Waasland-Beveren raakte niet van de eigen helft weg. Igor De Camargo (meteen weer in de basis na zijn Qatarese transferperikelen) scoorde ook al vroeg, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ook spitsbroeder Ezekiel vond Kenny Steppe (die Colin Coosemans nog steeds op de bank hield) op zijn weg. Waasland-Beveren stak na een kwartier voor het eerst de neus aan het venster, maar het was wel meteen raak: na een goede actie en dito voorzet van Oumarou vanop de linkerflank liet Thuram de bal in de voeten van Jonny Rowell rollen. De Brit bedankte door de onverdiende voorsprong op het scorebord te zetten. De Rouches lieten het hoofd hangen, maar net toen de bezoekers alles onder controle leken te hebben, sloeg Imoh Ezekiel toe: op karakter ging de razendsnelle spits voorbij de hele Beverse verdediging, ditmaal kon ook Steppe het doelpunt niet verijdelen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

W.-Beveren

Na de koffiepauze tekende Waasland-Beveren veel vlugger voor gevaar dan in de eerste helft, maar Thuram voorkwam de vernieuwde achterstand. Daarna was het weer al Standard wat de klok sloeg, maar opnieuw was het Waasland-Beveren dat de netten vond: Emond krulde een vrije trap prachtig voorbij Thuram. Het zag er dus even niet goed uit voor de Rouches, maar op 5 dolle minuten zette het een scheve situatie helemaal recht: toen het scorebord minuut 83 aangaf scoorde Hamas met een gelukje. Het signaal voor Standard om toch nog even door te duwen en voor Waasland-Beveren het signaal om meer naar achter te leunen. Een vergissing. Een corner waaide door tot bij Carcela en daar wist de Marokkaan wel raad mee. Hij omspeelde Destorme en trapte de winning goal langs Steppe. Sclessin ging uit zijn dak, al moest het toch even slikken toen David Destorme in de 93ste minuut de gelijkmaker leek aan te tekenen. Maar de invaller stond duidelijk buitenspel.

Standard lijkt met een fraaie 20 op 24 zeker van een ticket voor Play-off 1. Waasland-Beveren speelde meer dan verdienstelijk, maar schiet er weinig mee op. Het wordt voor de Waaslanders bang afwachten wat de concurrenten in de degradatiestrijd morgen doen.

Opmerkelijk:

Igor De Camargo stond ondanks de Qatarese transferperikelen meteen weer in de basis. Het publiek nam hem zijn mogelijke vertrek ook helemaal niet kwalijk, integendeel: toen José Riga de spits twintig minuten voor tijd naar de kant haalde, reageerde het publiek vol onbegrip. De Camargo blijft dus duidelijk ‘un Rouche’!

Ontdek hier de opstellingen van beide ploegen!

Belangrijkste fases:

4’ - Carcela met een verrassende, lage vrije trap. De bal komt zo bij Arslanagic, maar Kenny Steppe staat pal en werkt het leer in de voeten van De Camargo. De Braziliaanse-Belg tikt de bal over de lijn, maar de aanvaller staat buitenspel op de poging van Arslanagic. Het doelpunt wordt terecht afgekeurd door Colemonts.

17’ - GOAL! Het zijn de bezoekers die op voorsprong klimmen dankzij Rowell. Oumarou met een goede versnelling op links en dito voorzet. Thuram tikt de voorzet in de voeten van Rowell, en die heeft de bal maar voor het intikken!

22’ - Vanop een meter of 35 waagt Milos Maric zich aan een vrije trap. Thuram heeft er de nodige problemen mee en werkt het leer in corner. Na zijn fenomenale goal tegen Kortrijk heeft hij duidelijk de smaak te pakken.

33’ - GOAL! Imoh Ezekiel is toch wel een troef voor dit Standard en dat bewijst hij nu opnieuw! Hij werkt zich op kracht, finesse en snelheid de zestien in en knalt de bal kurkdroog voorbij Steppe tegen de touwen. We kunnen opnieuw beginnen!

37’ - Even opschudding in het strafschopgebied van Waasland-Beveren. Wouter Corstjens krijgt de bal tegen de hand, maar ref Colemonts vindt dat De Camargo de bal met de hand raakt. Vreemde beslissing van de scheidsrechter.

65’ - GOAL! En daar is opnieuw de voorsprong voor Waasland-Beveren! Rowell dwong de fout af en Emond krult de daaropvolgende vrije trap heerlijk voor Thuram. Schitterend binnen getrapt. De Waaslanders helemaal tegen de gang van het spel in op voorsprong!

70’ - José Riga grijpt in met een dubbele wissel. Igor De Camargo en Mujangi Bia moeten plaats ruimen voor Hamad en Jef Louis.

82’ GOAL! Waasland-Beveren zal dan toch niet met 3 punten opnieuw naar huis keren, want invaller Hamad zorgt voor de gelijkmaker! Trebel met de voorzet en via tussenstation Ezekiel trapt Hamad de 2-2 voorbij Steppe.

84’ - GOAL! Op enkele minuten tijd heeft Standard de scheve situatie helemaal rechtgezet. Op een corner waait de bal helemaal tot bij Carcela, hij zet Destorme in de wind en trapt de bal in de korte hoek tegen de touwen. Standard op enkele minuten van 1-2 naar 3-2!

93’ - Bijna werd het nog sensationeler op Sclessin, want de ingevallen Destorme trapte de 3-3 in minuut 93 voorbij Thuram, maar de invaller stond duidelijk buitenspel. Terecht afgekeurd.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws