© Belga

Platenfirma’s vechten om Stromae

De jacht op Stromae is open, nu zijn contract bij Universal Music is afgelopen. Zijn manager wil echter niets kwijt over de toekomst van de Brusselaar.

bpr

Universal Music maakte een strategische vergissing door het contract van Stromae niet tijdig te verlengen of op z’n minst te onderhandelen. Blijkbaar gold de overeenkomst enkel voor de albums Cheese (2009) en Racine Carrée (2013). Mercury, het dochterlabel van Universal, was er de voorbije dagen dan ook als de kippen bij om hun goede verstandhouding te benadrukken.

Onder eigen vlag

Maar ook die andere platenreus, Sony Music, is intussen wakker geschoten. ‘Stromae heeft een groot internationaal potentieel en wij hebben ervaring met dit type artiesten. Bovendien hecht hij veel belang aan zijn teksten en heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die helemaal past in de tijdsgeest’, aldus Stéphane Le Tavernier, grote baas van Sony Music Frankrijk.

Een andere optie is dat Stromae voortaan onder eigen vlag zal varen. Universal stond uiteindelijkenkel in voor de distributie, marketing en promotie van zijn werk. Hijzelf mocht alle rechten op zijn nummers behouden. En wanneer met één upload op iTunes al een groot deel van de distributie is aangepakt lijkt dat niet onwaarschijnlijk.