© GMAX

Antwerpvoorzitter nu ook lid van Act as One

Antwerpvoorzitter Jan Michel deed vrijdag een merkwaardige stap: hij wordt volwaardig lid van de supportersvereniging Act as One. Merkwaardig, want die supportersclub gaat voor een meerderheidsparticipatie in het bestuur.

Rudy Collier

Of dat niet tegenstrijdig is met zijn mandaat als voorzitter van de voetbalclub? Jan Michel: “Ik doe het uit persoonlijke naam en ik ben altijd al voorstander geweest van supportersparticipatie, we hebben de laatste twee maanden ook georganiseerd overleg met Act As One binnen de club. Bovendien: ik ben een Antwerpsupporter in hart en nieren.”

Voorzitter Bart van de Venster van Act As One bevestigt het lidmaatschap: “Wie lid wordt, onderschrijft de statuten. We gaan er dus van uit dat voorzitter Michel ook voorstander is van ons streven naar een meerderheidsparticipatie van de supporters.”

Vraag is of de Raad van Bestuur van voorzitter Michel dezelfde filosofie aankleeft. Michel is hoe dan ook niet van plan om zelf zijn voorzitterschap neer te leggen, zegt hij. Maar wat als het hem wordt gevraagd? “Dat heeft men nog niet gedaan. Men heeft mij nog niks gevraagd. Al tien jaar en twee maanden doe ik niks anders dan puin ruimen bij deze club, uit liefde. Nu hoor ik niks. Maar vroeg of laat zal men toch met mij moeten spreken”, aldus Michel.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws