© AFP

Chelsea legt nog twee supporters tijdelijk stadionverbod op na metroincident

Nadat donderdag al drie supporters door Chelsea voorlopig geschorst werden, hebben de ‘Blues’ vrijdag nog twee fans bestraft met een voorlopig stadionverbod na het racistisch incident van dinsdag in de metro van Parijs.

dmm

Op een filmpje dat woensdag via The Guardian werd verspreid, is te zien hoe Engelse fans een zwarte man beletten op de metro van Parijs te stappen. Ze zingen daarbij ‘We’re racist, we’re racist and that’s the way we like it’ (we zijn racist en zo hebben we het graag). Het incident in de marge van het CL-treffen tussen PSG en Chelsea deed heel wat stof opwaaien. Ook José Mourinho, manager van de Blues, sprak zijn verontwaardiging uit. In totaal riskeren nu vijf betrokkenen een levenslang stadionverbod. Daarnaast wordt de zaak ook door de politie onderzocht.

‘Als blijkt dat er voldoende bewijsmateriaal is van hun betrokkenheid bij het incident, dan zal de club hen een levenslang stadionverbod opleggen’, zo staat te lezen op de Chelsea-website. ‘We danken de vele Chelsea-supporters die ons informatie hebben bezorgd.’

Meer sportnieuws