De Pauw twaalfde op WK puntenkoers

Foto: Photo News

De Pauw twaalfde op WK puntenkoers

Print

Moreno De Pauw is er niet in geslaagd om te stunten op de puntenkoers tijdens het WK baanwielrennen. De Pauw startte sterk, maar viel nadien terug en eindigde uiteindelijk als twaalfde. De wereldtitel ging naar de Rus Artus Ershov. Het zilver was voor de Spanjaard Teruel. Het podium werd vervolledigd door de Duitser Maximilian Beyer.

De Pauw nam een uitstekende start in de puntenkoers. Hij sprokkelde vrij snel twee punten en na een aanval met nog twee andere renners pakte hij de volle buit in de derde van zestien sprints. Daarmee verzamelde hij zeven punten, goed voor een tweede plaats. Onze landgenoot bleef een opvallende wedstrijd rijden en pakte in de vijfde sprint drie punten. Daarmee kwam hij met 10 punten aan de leiding in het klassement. Halfweg koers stond hij nog steeds op de tweede plaats, maar daarna zakte hij terug.

Toen Cheung, Gough en Ershov iets over halfweg koers een ronde pakten, viel hij terug naar de achtste stek. De Pauw kreeg het daarna moeilijk en kwam niet echt meer in de wedstrijd die gedomineerd werd door de Rus Ershov, de Spanjaard Teruel, de Duitser Meyer en de Nieuw-Zeelander Rough. Het was uiteindelijk de Rus die het goud pakte met 31 punten, voor Teruel met 30 punten en Beyer met 29 punten.

Meer sportnieuws