© GvA

© GvA

© GvA

1 / 3

Gestolen ‘Turfsteker’ keert terug naar sokkel in Nieuwmoer

Het bronzen beeld ‘Den Turfsteker’ dat voor de kerk van Nieuwmoer stond, werd begin oktober vorig jaar gestolen. Het werd enkele dagen later per toeval teruggevonden in Nederland. Sedert deze week is het gestolen beeld terug thuis.

EVDW

In afwachting dat Den Turfsteker terug op zijn originele plaats staat, kan het beeld even op adem komen bij zijn artistieke moeder kunstenares Els Van Loon. “Gelukkig is het beeld niet ernstig beschadigd. Alleen moet Den Turfsteker nog een nieuw sigaretje in zijn mond krijgen. Het beeld komt terug op dezelfde plek, maar we gaan het nu nog steviger verankeren op de sokkel”, verzekert burgemeester Lukas Jacobs (CD&V).

“Op 2 oktober werd onze politie gecontacteerd door de collega’s van Politieregio Zeeland-West Brabant. Die vonden tijdens een routinecontrole in een voertuig een bronzen beeld. De 26-jarige man uit Roosendaal kon geen verklaring geven over het beeld dat hij vervoerde. Daarom nam de Nederlandse politie contact op met onze mensen”, legt burgmeester Lukas Jacobs uit. Op 11 februari was het beeld terug van weggeweest.

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio