© Joris Herregods

John, de fixer van restaurant Troubadour

Eten in restaurant De Troubadour is altijd een belevenis. Al is het maar om eigenaar John Verbeeck bezig te zien: “De verhouding prijs-kwaliteit is ons uithangbord.”

Johan Van Baelen

Een gezelschap met enkele Engelstalige gasten valt binnen. John hoort dat, vraagt in welke taal ze het liefst zijn uitleg horen en betrapt zichzelf een minuutje later hardop dat hij ‘Ingliesh’ spreekt zoals een acteur in Allo-Allo. Gelach aan tafel.

Het valt op dat John zijn koksvest al enige tijd heeft verruild voor een hemdje. “Ik ben als een conciërge in een groot hotel, die voor iedereen alles regelt. De fixer zegt maar. Ik sta dicht bij de mensen en die zijn dat gewend geraakt. Wil je aan elke tafel evenveel aandacht geven, dan ben je al snel anderhalf uur bezig. Dat is niet te combineren met het kok-zijn.”

“Ik zoek wel de ingrediënten. De boodschapjes, die neem ik voor mijn rekening, in overleg met chef Ben Van Bogaert natuurlijk.” Heeft John zijn sterambities opgeborgen? “Die waren er ooit, maar we staan nu bekend om onze goede prijs-kwaliteit. Ik ben blij met wat we doen en hoe we dat doen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad, Noord, Zuid en Waas

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio