© GVA

800 mensen bezoeken pop-up circus in Suske en Wiske-Kindermuseum

Tijdens de krokusvakantie zwaait ‘Het Plezante Circus’ de scepter in het Suske en Wiske - Kindermuseum. 800 kinderen, ouders én grootouders beleven de dolste avonturen met dit pop-up circus. Alle plaatsen voor de krokusvakantie zijn ingepalmd. Tijdens de paasvakantie komt ‘Het Plezante Circus’ terug. Op tijd inschrijven is aangewezen.

Margo Tilborghs

‘Het Plezante Circus’ is niet zomaar een circusnaam, het refereert aan een oude stripreeks van Willy Vandersteen met korte grappige verhaaltjes over het leven in het circus. Het pop-up circus biedt een week vol plezier voor groot en klein. Zo is er een echte circusartiest die bezoekers leert jongleren, koorddansen en op een eenwieler fietsen. Ook dieren temmen en messen werpen ontbreken niet op het programma. Wie zich niet graag waagt aan halsbrekende toeren kan zijn eigen circusaffiche ontwerpen, een levensgrote circuspuzzel maken of het letterraadsel oplossen.

In het Kindermuseum zelf is tante Sidonia de gastvrouw bij uitstek. Ze geeft alle bezoekers één van haar speciale potloden. Hiermee stappen ze in de wereld van Suske en Wiske en ontdekken ze via doe-opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn strips vandaan haalde.

De circusactiviteiten zijn helaas volzet in de krokusvakantie. Tijdens de paasvakantie komt ‘Het Plezante Circus’ terug. Reserveren is een must en kan via 03.666.64.85 of

Info: suskewiske@provincieantwerpen.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio