© AP

Lance Armstrong springt weer op de fiets voor Livestrong

De wegens doping levenslang geschorste Lance Armstrong haalt zijn fiets opnieuw tevoorschijn voor een benefietwedstrijd ten behoeve van zijn voormalige kankerfonds Livestrong. Dat raakte vrijdag bekend. De Amerikaanse gevallen wielerheld heeft een team ingeschreven voor de wedstrijd die plaatsvindt in zijn woonplaats Austin. Hij maakte daarbij 5.000 dollar over.

jvh

Armstrong, die in augustus 2012 zijn zeven Tourzeges kwijtspeelde na een grootschalig onderzoek van het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA), heeft sinds 2012 niet meer deelgenomen aan een wedstrijd van zijn voormalige stichting tegen kanker. De Texaan, zelf een ex-kankerpatiënt, richtte in 1997 Livestrong op, maar trad af als voorzitter van de organisatie na de publicatie van het USADA-rapport.

Thans wordt Armstrong met verschillende schadeclaims geconfronteerd. Begin deze week raakte bekend dat hij samen met US Postal, destijds sponsor van het team van Armstrong, verzekeringsmaatschappij SCA Promotions een schadevergoeding van 10 miljoen dollar moet betalen.

Meer sportnieuws