Groot onderzoek naar relschoppers Feyenoord in Rome

Foto: AFP

Groot onderzoek naar relschoppers Feyenoord in Rome

Print

De Rotterdamse politie begint een groot onderzoek naar de identiteit van de Nederlandse relschoppers die in Rome voor ongeregeldheden hebben gezorgd. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

Wielrennen op Sportwereld.be

Nederland gaat nauw samenwerken met de Italiaanse autoriteiten om nog niet opgepakte relschoppers alsnog te arresteren. Als ze in Nederland worden aangehouden, kan het Openbaar Ministerie de hooligans ook daar vervolgen.

Een team van rechercheurs van de Rotterdamse politie gaat onder meer beeldmateriaal analyseren. Van de Nederlandse hooligans die zich zwaar hebben misdragen in de Italiaanse hoofdstad zijn veel foto’s gemaakt.

‘We gaan voorafgaand aan een officieel rechtshulpverzoek alvast aan de gang. Het verzamelen van alle mogelijke informatie is nodig voor dit strafrechtelijke onderzoek, maar ook van groot belang voor toekomstige voetbalwedstrijden hier in Nederland’, laat de Rotterdamse politiechef Frank Paauw weten.

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord hielden de hooligans huis in Rome. De schade is groot. Er waren onlusten bij de Spaanse Trappen en in andere delen van het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad. Tientallen supporters zijn opgepakt, een deel is al veroordeeld.

Meer sportnieuws