Man uit Mol uit de problemen dankzij voedselhulp

Foto: HHM

Man uit Mol uit de problemen dankzij voedselhulp

Print
Mol -

“Bedankt allemaal. Nu heb ik eten genoeg. Alle geboden hulp heeft me ook heel veel deugd gedaan.” Rudi Loockx uit Mol kan - na een paar dagen zonder eten - weer lachen.

Tientallen lezers reageerden op het verhaal van Rudi Loockx in onze donderdagkrant. Daar vertelde de Mollenaar hoe hij door een combinatie van pech en een onbezonnen gelduitgifte in zodanige geldnood was geraakt dat hij geen eten meer kon kopen. Bij het OCMW kon men hem niet verder helpen.

Die barre tijd is nu voorbij. “Vrijdagavond heeft het ziekenfonds zijn maandelijkse storting gedaan, dus ik ben financieel weer boven water”, zegt Loockx. Maar hij wil ook uitdrukkelijk iedereen bedanken die zich donderdag en vrijdag met voedselhulp bij hem aanbood.

“Plots stonden hier mensen aan de deur met eten. Dat had ik niet verwacht. Ik kreeg er de tranen van in de ogen”, zegt de geëmotioneerde Mollenaar. “Er zijn nog mensen met een goed hart.”

Loockx wil ook de boodschap meegeven dat verdere voedselhulp niet meer hoeft: “Ik heb genoeg kippenfilets voor de volgende maand”, lacht hij.

Lees dit weekend het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Tips om te Doen!