Zeven jaar cel gevorderd voor man die relatie had met minderjarige stiefdochter

Een 49-jarige man uit Boom is vrijdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen, omdat hij maandenlang een relatie had met zijn stiefdochter van 15. Het openbaar ministerie vorderde zeven jaar cel voor hem.

sdv

De beklaagde woonde al zeven jaar samen met de moeder van het meisje, zonder dat er zich ooit een probleem had voorgedaan. Dat veranderde vorig jaar, toen de vrouw gedurende drie maanden in het ziekenhuis belandde.

De beklaagde en zijn stiefdochter waren op elkaar aangewezen en in april bekende hij zijn gevoelens tegenover haar. 'Uit vrees dat hij bij haar moeder zou weggaan en dat zij alleen voor haar zorg zou moeten instaan, ging het slachtoffer op zijn seksuele avances in en werd daar ook voor beloond', stelde de procureur.

De feiten kwam in oktober aan het licht, nadat de politie ter plaatse werd geroepen omdat de man zijn stiefdochter geslagen zou hebben. Het meisje vertelde de agenten dat hij haar al maanden seksueel misbruikte. Ze hadden ook samen jointjes gerookt en hij had haar en een vriendin speed gegeven.

De veertiger gaf toe dat hij meermaals seks met haar had, maar zij was volgens hem de initiatiefnemer. Door zijn speedgebruik en de minimalisering van zijn verantwoordelijkheid, schat de procureur het recidivegevaar hoog in.

Volgens de verdediging beseft de man dat hij zwaar in de fout ging. 'De feiten vallen te kaderen binnen zijn psychiatrische problematiek. Zijn partner kampte met een drankprobleem, hij had bevestiging nodig in zijn man-zijn en vond dat bij zijn stiefdochter', zei advocaat Dieter Van Hemelryck, die pleitte voor een voorwaardelijke straf.

Vonnis op 27 februari.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio