Hutarovich snelste in vijfde etappe, De Troyer derde

Yauheni Hutarovich heeft vrijdag de vijfde etappe in de Tropicale Amissa Bongo (2.1.) op zijn naam geschreven. De Wit-Rus van Bretagne-Séché Environnement haalde het na 145 km van Lambaréné naar Kango in een sprint van de Fransman Yohann Gène (Europcar) en onze landgenoot Tim De Troyer (Wanty-Groupe Gobert). De Tunesiër Rafaâ Chtioui blijft aan de leiding in het klassement.

In de korte etappe, er staat vrijdag ook nog een 8,5 km lange ploegentijdrit op het programma, probeerden verschillende renners weg te geraken. Onder meer Lander Seynaeve en Tim De Troyer maakten kort deel uit van een groepje vluchters, maar telkens werden de leiders snel weer ingerekend. Ook een kwartet met Jerome Baugnies, Clovis Kamzong, Benoit Jarrier en Bryan Nauleau zong het niet lang uit en werd op zo’n 10 km van de finish gegrepen.

Het peloton bereidde zich daarna voor op een massasprint. Daarin haalde Hutarovich het voor Gène, die al voor de derde keer tweede werd in Gabon. De Troyer spurtte voor het eerst deze week naar een podiumplaats. Tom De Vriendt werd zevende.

Chtiou blijft comfortabel aan de leiding in het klassement, met 2:24 voorsprong op Giovanni Bernaudeau en 2:53 op Abdelkader Belmokhtar. Later vrijdag staat er in Port Gentil nog een ploegentijdrit op het programma.

Meer sportnieuws