Alderweireld (Southampton) nog niet speelklaar voor Liverpool

Southampton kan zondag in de competitiewedstrijd tegen Liverpool nog geen beroep doen op Toby Alderweireld. De verdediger viel op 11 januari uit tegen Manchester United en is nog niet hersteld van zijn hamstringblessure. Inmiddels is er wondvocht in de spier beland, waardoor hij nog één à twee weken out zal zijn.

Ronald Koeman, coach van de Saints, liet vrijdag tijdens een persbabbel optekenen dat hij Alderweireld volgende week hoopt te recupereren. Dan neemt zijn team het op tegen West Bromwich Albion. Optimistisch van de Nederlander, want er belandde wondvocht in de spier van de hamstring van Alderweireld, waardoor een terugkeer komend weekend al snel zou zijn.

Alderweireld wordt dit seizoen door Atletico Madrid verhuurd aan Southampton, dat verrassend vierde staat in de Premier League. Koeman zegt te beseffen dat het moeilijk wordt om de Rode Duivel ook volgend seizoen in het St. Mary’s Stadium te houden.

‘We willen hem graag bij Southampton houden’, zei de oud-international van Oranje. ‘Hopelijk is er binnen een of twee maanden duidelijkheid.’

Onder meer het Manchester City van Vincent Kompany zou erg geïnteresseerd zijn in de diensten van Alderweireld.

Meer sportnieuws