Mourinho: ‘Voel alleen maar schaamte om racisme fans’

Het racistisch incident met supporters van Chelsea in de metro van Parijs wordt ook door José Mourinho streng veroordeeld. ‘Toen ik vernam wat er was gebeurd, voelde ik alleen maar schaamte’, zo vertelde de manager van de Blues vrijdag.

Op een filmpje dat woensdag via The Guardian werd verspreid, is te zien hoe Engelse fans een zwarte man beletten op de metro van Parijs te stappen. Ze zingen daarbij ‘We’re racist, we’re racist and that’s the way we like it’ (we zijn racistisch en zo hebben we het graag). Het incident in de marge van het CL-treffen tussen PSG en Chelsea deed heel wat stof opwaaien. Alvast drie betrokkenen riskeren een levenslang stadionverbod van Chelsea. Daarnaast wordt de zaak ook door de politie onderzocht.

‘Ik ben nog steeds een trotse manager van Chelsea, want ik weet waar de club voor staat. Die mensen zijn de club niet’, aldus Mourinho.

Ook Arsène Wenger, sportieve baas van Arsenal, kreeg vrijdag vragen over het incident. ‘Dit valt alleen maar heel erg te betreuren. Jammer genoeg gebeuren zo’n zaken regelmatig. We moeten hier streng tegen optreden. Het is een maatschappelijk probleem. Slimmere mensen dan mezelf hebben hier al over nagedacht en niemand heeft een wonderoplossing klaar. Het begint in de kindertijd en bij de opvoeding. Je moet een open geest hebben.’

Meer sportnieuws