© EPA

Zweedse vrouw ontkent jarenlang haar dochters te hebben opgesloten

De Zweedse vrouw die ervan verdacht wordt haar drie dochters jarenlang te hebben opgesloten, ontkent de beschuldigingen. Dat zegt haar advocaat vrijdag. De vrouw is nog steeds aangehouden.

‘Mijn cliënt ontkent de beschuldigingen. Ze heeft in geen enkel geval de bewegingen van de klagers beperkt’, verklaarde advocaat Thomas Ljungdahl. Het parket vroeg dat de vrouw aangehouden zou blijven.

Volgens de krant Expressen wist een van de intussen volwassen dochters te ontsnappen uit het appartement in Bromölla, een klein stadje in het zuiden van het land. Een buur nam daarna contact op met de politie. De meisjes zijn tussen 25 en 30 jaar oud, zo zeggen de lokale media. De sociale diensten vingen hen op, na hun verhoor bij de politie.

‘De gordijnen waren er altijd dicht en we hebben nooit lawaai uit het appartement gehoord’, zo deelde nog een buurtbewoner mee aan het blad. ’Een van de jonge vrouwen is naar buiten kunnen gaan, ze kon nauwelijks alleen stappen’, zo deelde een van de buurtbewoners ook mee aan de krant Aftonbladet.

Volgens Expressen was de vrouw verschillende keren verhuisd met de dochters, waarschijnlijk om te verhinderen dat hun vader hen kon zien.