© Media ID

Media ID bestormt Belgische nieuwssites

Voor degenen die het telkens opnieuw registreren op Belgische nieuwssites te omslachtig vinden, hebben de Belgische uitgevers de ideale oplossing. Via Media ID kan je met een persoonlijk account gemakkelijk aanmelden op de verschillende mediasites.

BaP

Bij de nieuwssites in ons land heb je twee mogelijkheden: ofwel registreer en meld je jezelf aan op de site zelf, ofwel kan je onmiddelijk aanmelden met je Facebook-account. Nu is er een nieuwe en overkoepelende speler op de markt, gestart door de Belgische uitgevers. Media ID zorgt ervoor dat één account voldoende is voor alle nieuwssites.

Het voordeel ten opzichte van Facebook, is dat gebruikers van het hulpmiddel meer controle krijgen over hun eigen privacy. “Alle deelnemende mediabedrijven ondertekenden het Media ID-charter, dat meetbare en controleerbare normen op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en respect voor privacy bevat”, zegt Katrien Kiekens van Media ID.

Betaalkaart

De mediasites bepalen voor welke diensten lezers zich zullen moeten aanmelden. Dit kan gaan van het inschrijven voor nieuwsbrieven tot het posten van reacties en participeren aan wedstrijden.

Een ander voordeel van Media ID is dat er een betaalkaart zal gekoppeld worden aan je account. Zo kan je efficiënter betalingen doen op nieuwssites. Ook hier zullen de uitgevers bepalen welk betaalmodel en welke tarieven er zullen gehanteerd worden.

Primeur voor Mediahuis

De websites van het mediaconcern Mediahuis (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard) hebben als eersten de functie geïntegreerd. Later zullen ook De Persgroep, L’Avenir, Mediafin, Rossel, Roularta, Sanoma, IPM, RTL en VRT aan het clubje worden toegevoegd. Nadien wordt er een activatiecampagne opgezet.

Wil je meer informatie over het project, kan je terecht op de website http://www.media-id.be/nl.