© dbw

De Lopers van Antwerpen

Zo word je een rasechte loper in vijf stappen

De Antwerpse hoogmis voor lopers, de DVV Antwerp 10 miles, komt er stilletjesaan weer aan. Op 26 april zal het evenement zijn 30ste verjaardag vieren. Een extra reden dus om er een goede lap op te geven. Daarom lijsten wij vijf erg handige tips op voor beginnende lopers.

BaP

Zorg voor regelmaat

Niets is meer frustrerend dan beslissen dat je aan het betere loopwerk wil beginnen, om veel te laat te beseffen dat je al een week niets hebt ondernomen. Hoe uitnodigend de warme stoof je ook lonkt, zorg dat je gedisciplineerd te werk gaat en je aan een schema houdt waar je jezelf goed bij voelt.

Stel (nieuwe) doelen voorop

Zet doelen voor jezelf op die haalbaar zijn, zodat je met elke training de motivatie vindt om je onderneming voort te zetten. Wanneer een doel behaald is, zorg steeds voor nieuwe uitdagingen die je onderweg wilt behalen.

Een vettige hap maakt je niet rap

Beperk de hamburgers, frieten en chips tot een absoluut minimum. Anders krijg je onvoldoende voedingsstoffen binnen en geraak je moeilijker in gang. Vergeet ook niet jezelf te verwennen na een stevige training. Maar houd het dan wel gezond.

Loop in stijl

Loopschoenen zijn enorm belangrijk. Ga dus niet voor de goedkope oplossing en ga eens langs bij een gespecialiseerde sportwinkel. Koude blijkt geen grote vijand te zijn, dus kleed je ook niet te warm aan. Fluorescerend materiaal is zelfs voor het opkomen van de maan aan te raden kledij.

Neem wat gezelschap mee

Lopen in je eentje kan al eens saai worden na een tijd. Pak dus je favoriete liedjes mee, of nog beter: spoor anderen aan om mee met jou te lopen. Zo vliegt de tijd vooruit en motiveer je elkaar.

Wil je nog meer van deze tips krijgen of ben je geïnteresseerd? Volg dan zeker elke vrijdag onze DVV Antwerp 10 miles-reeks (De Lopers van Antwerpen) in Gazet van Antwerpen.