Jejoen riskeert 10 maanden cel voor geweld tegen vriendin

Jejoen Bontinck stond vrijdag opnieuw voor de correctionele rechtbank in Antwerpen, ditmaal in verband met partnergeweld op zijn vriendin. De openbaar aanklager vraagt 10 maanden cel en een boete van 600 euro voor Bontinck.

JoRo, JBS, Belga

Daarnaast vraagt het openbaar ministerie eventueel extra voorwaarden, met name agressietherapie en een cursus slachtoffer in beeld. Op 20 maart zal de rechter beslissen welke straf Jejoen krijgt.

Verklaring ingetrokken

De ex-Syriëstrijder wordt vervolgd voor slagen aan zijn vriendin, maar vraagt de vrijspraak. De vrouw, die mee naar de rechtbank was gekomen, zegt immers zelf dat ze alles verzonnen had, omdat ze kwaad was op Jejoen.

Zijn vriendin was op 17 november 2014 naar Jejoen gegaan om haar laptop en geld op te halen. Ze vertelde later aan de politie dat het tot een woordenwisseling was gekomen en dat Jejoen haar bij de haren had gegrepen en geslagen. Toen ze op de grond lag, had hij haar nog geschopt. Ze zei dat hij al meermaals geweld had gebruikt, onder meer op 7 en 11 november.

Prostituee

Jejoen erkende tegenover de politie dat ze vaak ruzie hadden over haar werk als prostituee en haar druggebruik. Dat ging soms met wat duw- en trekwerk gepaard, maar hij had haar nooit geslagen. Zijn vriendin trok later al haar verklaringen weer in.

Volgens de procureur doen slachtoffers van intrafamiliaal geweld dat wel vaker. Haar oorspronkelijke versie van de feiten werd echter ondersteund door een medisch attest én de verklaring van een vriend des huizes, die gezien had hoe hij haar geschopt had. Die man zou echter niet hoog oplopen met Jejoen.

De verdediging pleitte de vrijspraak. “Gelet op de weinig standvastige verklaringen van zijn vriendin is er sprake van twijfel en als er toch iets gebeurd zou zijn, dan handelde hij uit wettige zelfverdediging of omdat hij werd uitgelokt. Zijn vriendin lijdt aan een bipolaire stoornis, waardoor ze woede-uitbarstingen krijgt. Ze zegt zelf dat de eerste agressie van haar is uitgegaan”, pleitte zijn advocaat Kris Luyckx.

Voorwaarden geschonden

Jejoen Bontinck werd gisteren door het hof van beroep in Antwerpen vrijgelaten uit de gevangenis. Daar zat hij nadat hij op de luchthaven van Zaventem werd opgepakt toen hij op reis wilde vertrekken met zijn vriendin. Daarmee schond hij de voorwaarden van een eerdere invrijheidstelling.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio