© wim hendrix

Vanaf 1 maart nieuwe foodmarkt aan Kaaien

De eerste zondagen van maart en april strijkt een gloednieuwe foodmarkt neer aan het Steenplein. De organisatie strikte een aantal bekende culinaire namen, en wil de markt ook in de zomermaanden herhalen.

Koen de Beuckeleer

Zondag 1 maart kunnen culinaire liefhebbers voor het eerst terecht op een nieuwe Antwerpse foodmarkt. Een tiental culinaire kraampjes en foodtrucks zakt die dag tussen 12 en 21u af naar de cruiseterminal aan het Steenplein.

“We willen niet enkel een foodmarkt zijn, maar een trekpleister voor het hele gezin”, zegt de Antwerpse initiatiefnemer Rudy Willems. “Zo komt er ook randanimatie, en zorgt een dj voor sfeervolle achtergrondmuziek. Het is ook de bedoeling dat iedere markt een ander thema centraal wordt gesteld, maar die zijn voorlopig nog niet gekend.”

Koopzondagen

De KaaiMarkt valt niet toevallig samen met de Antwerpse koopzondagen. “Antwerpen is een dynamische stad, en dus ga ik ervan uit dat de vele bezoekers gemakkelijk hun weg naar de Kaaien zullen vinden.”

De organisatie wist alvast enkele grote Antwerpse namen te strikken. Onder hen de jonge chef-kok Filip De Pauw, die vorige maand nog een eigen restaurant (Les Jours) opstartte aan de Lange Gasthuisstraat.

Ook Dorine Maes zakt met haar delicatessenkraam af naar het Steenplein, net als Wes Meurrens, van het kraam Wafeltjes van ons Bomma, die wekelijks op de zaterdagmarkt aan het Theaterplein staat.

Lees vrijdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio