© AP/EPA

© AP/EPA

© EPA

© EPA

1 / 4

Treinbestuurder zwaargewond na treinbotsing in Zwitserland

In het treinstation Rafz, ten noorden van de Zwitserse stad Zürich, zijn twee treinen vrijdagmorgen op elkaar gebotst. Er zijn verscheidene gewonden, zo is vernomen bij de politie van Zürich.

kidr, rdc

Bij de treinbotsing in het Zwitserse Rafz (35 kilometer ten noorden van Zürich, red.) zijn minstens vijf gewonden gevallen, van wie één iemand er ernstig aan toe is. Volgens informatie van de Zwitserse pers is de zwaargewonde een treinbestuurder.

Van een van de treinen zijn meerdere wagons gekanteld en ontspoord. Politie, brandweer en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zwitserse media hadden het aanvankelijk over een vijftigtal gewonden, maar de balans lijkt minder erg. Het spoorverkeer is wel onderbroken, en volgens het Zwitserse spoorbedrijf zal dat tot de avond duren. Ook het treinverkeer tussen Bülach en Schaffhausen is onderbroken.

Over de oorzaak van het ongeluk maakte de politie vooralsnog geen informatie bekend. Ooggetuigen hebben het over hoe een van de treinbestuurders een rood licht negeerde.

Nu in het nieuws