© BELGA

Rijden er binnenkort altijd treinen? (ook bij staking)

Na jaren discussiëren is de eerste concrete stap richting een minimale dienstverlening gezet. Zonder het aan de grote klok te hangen, voert een technische werkgroep van de NMBS en Infrabel momenteel een onderzoek naar welk treinverkeer in geval van staking gewaarborgd kan worden. Dat heeft minister van Mobiliteit Jacqueline Galant bevestigd, schrijft De Standaard.

Het gaat om een technische werkgroep, die moet uitvlooien welke lijnen in aanmerking zouden komen als het werk wordt neergelegd. In deze fase gaat het vooral om voorbereidend rekenwerk, klinkt het voorzichtig. Plannen liggen er nog niet op tafel. Toch komt de mededeling hard aan bij de vakbonden. Zij bekampen al jaren het idee van de minimale dienstverlening. Het ACV reageert boos omdat het regeerakkoord eerst overleg met de sociale partners had beloofd. De socialistische vakbond ACOD vindt dat het nodige sociaal overleg moet plaatsvinden vooraleer er beslissingen genomen worden. Iets waar het kabinet-Galant mee instemt.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

(belga)