© Photo News

Prins Laurent: “Ik praat met de doden en studeer volop Arabisch”

Prins Laurent blijft verbazen. In een exclusief interview met de Franstalige krant La Dernière Heure heeft de prins twee van zijn verborgen kanten onthuld: hij is ten zeerste geboeid door het Arabisch en de koran en bovendien kan hij sinds zijn coma praten met de doden.

Kim De Raedt

Het gerucht deed al een tijdje de ronde: prins Laurent die in zijn vrije tijd privéles nam om Arabisch te leren lezen. Voor het eerst heeft de prins die geruchten ook bevestigd, in een interview met La Dernière Heure. Voor prins Laurent is het bovendien belangrijk dat niet alleen hij, maar ook zijn kinderen het Arabisch kennen. Daarom geeft een Arabische dame zijn drie oogappels privéles om de taal te leren. “Het Arabisch is een extreem rijke taal en bovendien leer je door de taal ook de mentaliteit van de mensen kennen. Ik lees ook vaak in de Koran: het is het enige boek dat voor alle Arabisch-sprekenden is geschreven en dat ook voor ons toegankelijk is. Mijn kinderen kennen voorlopig enkel het alfabet, maar Claire vindt het allemaal fantastisch!”

De prins heeft daarnaast nog een andere belangrijke fascinatie: de dood. Sinds hij een jaar geleden wegzakte in een coma na longproblemen, spreekt hij dagelijks met zijn ‘spirituele voorvaderen’. “De dood is bijzonder fascinerend. Ik ben er zeker van dat ik op een dag al mijn dierbare overledenen terugzie. Ook nu heb ik dagelijks contact met twee overledenen die ik enorm graag zie. Als je iemand graag ziet, dan verdwijnt die band nooit”, aldus de prins.

Laurent verklaart bovendien dat hij nog dagelijks de nawerkingen voelt van zijn coma. “Vorig weekend lag ik nog in het ziekenhuis, deze keer wel voor andere redenen. Ik zat met een lumbago, daarom kon ik niet aanwezig zijn bij de herdenking van de ramp in Buizingen”, verklaart de prins zijn afwezigheid.

Nu in het nieuws