© MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

Antwerp heeft in twee weken half miljoen nodig

Voetbalclub R. Antwerp FC heeft in twee weken 500.000 euro nodig of de definitieve vereffening dreigt. Die schulden aan de voetbalbond moeten gedelgd zijn om de noodzakelijke licentie te krijgen. Lukt dat niet, dan valt het doek over Antwerp en zijn alle andere schuldeisers hun geld kwijt.

Rudy Collier

In het verleden heeft de voetbalclub nog voor dergelijke grote uitdagingen gestaan, maar geen enkele van de vele historische schuldeisers wil nu nog over de brug komen. Het geld zal dus van de algemeen directeur, de Essense bedrijfsleider Luc Van Thillo, moeten komen. Die heeft eerder al makelaar Saif Rubie voor een fors bedrag uitgekocht en zo een overname van het stamnummer 1 mogelijk gemaakt.

Luc Van Thillo komt steeds meer op de voorgrond als de man die het pad effent voor een eventuele overname door de West-Vlaamse ondernemer Patrick Decuyper. Met nagenoeg alle historische schuldeisers blijkt ondertussen een regeling getroffen, een belangrijke stap richting overname.

Wel wordt het steeds duidelijker dat in de voorbije vier jaar desastreuze sportieve en managementbeslissingen zijn getroffen, die mede de huidige miljoenenput hebben veroorzaakt.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

Nu in het nieuws