Woeste orkaan gooit haai op strand in Australië

Print

In Australië heeft cycloon Marcia vrijdagochtend de dunbevolkte oostkust van het land bereikt. De autoriteiten vrezen voor een ramp aangezien de cycloon zich erg krachtig aankondigt en geklasseerd werd als categorie 5, de hoogste categorie op de schaal. Intussen wordt het noorden van het land bedreigd door een andere cycloon.

Marcia bereikt op dit moment Shoalwater Bay, ten noorden van Yeppoon, een stad met 16.000 inwoners, zo heeft de weerdienst van de staat Queensland gemeld via Twitter. Volgens de weerdienst worden er hevige regenbuien verwacht, gevolgd door overstromingen, woeste golven en rukwinden tot 295 km/uur.

Volgens de politie van Queensland, die vreest voor zware schade, zouden er inmiddels al twee vissers worden vermist. Aan de inwoners wordt gevraagd om binnen te blijven of zich naar een evacuatiecentrum te begeven. Alle ziekenhuizen in de regio hebben inmiddels hun noodplan geactiveerd en de hulpdiensten houden zich massaal paraat.

Tezelfdertijd ging een andere cycloon, Lam, die geklasseerd werd als categorie 4, in het noorden van Australië aan land.

Haai op strand

Om een idee te geven van de oerkracht van orkaan Marcia: op het strand Lennox Beach in New South Wales werd een haai aangetroffen die mogelijk door de storm uit het water werd gegrepen en op het strand belandde. Dat meldt nieuwsbron Nine News Sunday.

 

 

Nu in het nieuws