© Photo News

Kim Huybrechts pakt eerste punt

Voor pakweg 8.000 toeschouwers heeft Kim Huybrechts donderdag in Liverpool zijn eerste punt behaald in de Premier League darts. De 29-jarige Antwerpenaar speelde 6-6 gelijk tegen de Engelsman Adrian Lewis.

Huybrechts brak meteen door de darts van de tweevoudige wereldkampioen. In de volgende leg sloeg Lewis meteen terug, waarna hij ook het derde leg won. Beide spelers haalden niet echt hun beste niveau. Bij een 3-2 stand wierp Huybrechts wel twee 180 maximums na elkaar, waarmee hij op weg was voor een 9-darter. Hij lukte ook nog een zevende triple 20, maar miste triple 19.

De wedstrijd kabbelde rustig voort zonder hoogstaand darts en eindigde op een gelijkspel. Huybrechts staat na drie wedstrijden met één punt achter op zijn naam, net als de Engelsman Stephen Bunting en de Schot Peter Wright. Huybrechts heeft wel een beter legsaldo en staat op de achtste plaats.

Michael van Gerwen blijft na een 7-4 overwinning tegen de regerende wereldkampioen Gary Anderson ongeslagen aan de leiding. De nummer één van de wereld won 33 van zijn laatste 34 wedstrijden en pakte zo dit seizoen al vier toernooizeges.

Meer sportnieuws