Rode lantaarn Dordrecht ontslaat trainer Ernie Brandts

Foto: Photo News

Rode lantaarn Dordrecht ontslaat trainer Ernie Brandts

Print

FC Dordrecht en trainer Ernie Brandts gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de hekkensluiter in de Nederlandse eredivisie donderdagavond bekendgemaakt. De 59-jarige oefenmeester was sinds begin van dit seizoen aan de slag bij Dordrecht.

De reden voor het vertrek werd niet gegeven door Dordrecht. Het was afgelopen week wel onrustig. De ploeg ging zondag hard onderuit bij FC Utrecht: 6-1. De clubleiding nam een dag later harde maatregelen door onze landgenoot Funso Ojo de aanvoerdersband te ontnemen. Bovendien werd Marvin Peersman, ook een Belg, teruggezet naar het tweede elftal. De verdediger liet zich in de slotfase gaan en pakte een onnodige rode kaart, die hem een schorsing van vijf wedstrijden opleverde.

Het beëindigen van het contract is volgens Dordrecht ‘in goed onderling overleg’ besloten. De club en de trainer wilden niet meer toelichting geven.

De ‘Schapenkoppen’ maakten ook niet bekend wie Brandts op gaat volgen. Technisch directeur Marco Boogers zal vrijdagochtend bij de KNVB dispensatie vragen, zodat assistent-trainer Gerard de Nooijer zondag in het uitduel bij PSV als hoofdverantwoordelijke op de bank mag plaatsnemen.

Meer sportnieuws