Truckers klagen over forse wachttijden aan Deurganckdok

Vrachtwagens schuiven aan bij de terminal van DP World. Foto: gva

Truckers klagen over forse wachttijden aan Deurganckdok

Print

Sinds enkele weken lopen de wachttijden aan de DP World-terminal in het Deurganckdok volgens de truckers eindeloos op. DP World geeft toe dat er problemen waren, maar verzekert dat het ergste nu achter de rug is. De terminal blijft nu dag en nacht open.

De tientallen mails van de voorbije dagen spreken voor zich. “Er wordt geen enkele belofte nagekomen”, “dat ze hun trucker -aanmeldingssysteem (TAS) in de Schelde kieperen!”, “iedereen loopt stijf van de stress!”, “hoezo vooraanmelding als er gewoon geen rekening wordt mee gehouden?”, “de wachturen zijn niet meer te overzien. Vier tot zes uur wachten, is dit nog menselijk?”, “mijn chauffeur meldde dat hij in zijn bloot gat over de terminal kon lopen en toch diende hij nog 2 uur te wachten”, “wij moeten elke dag lijdzaam ondergaan hoe DP World het mes in ons rendement plant...”

DP World-topman Kris Adams geeft toe dat er problemen waren. “Laten we eerlijk zijn: we hebben het een tijd moeilijk gehad. Er was genoeg personeel, maar in zeer korte tijd hebben we drie ultra-largeschepen extra gehad waardoor we extreem veel volume hadden. We werken er echt aan en zijn nu al een tijdje 24 uur op 24 open. Nu wordt 90% van de trucks binnen aanvaardbare termijnen afgewerkt. Sowieso is drie uur wachten niet aanvaardbaar, maar dat is uitzonderlijk. Al snel groeit dan de perceptie dat dit altijd het geval is.”

Lees vrijdag meer over de vertragingen bij DP World in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws