Zweedse vrouw (59) sloot haar dochters jarenlang op

Print

Een raam van het appartement in Bromölla. Foto: EPA

In Zweden is een 59-jarige vrouw opgepakt die ervan verdacht wordt haar drie dochters jarenlang te hebben opgesloten. Zweedse media spreken zelfs over een tien jaar durende gevangenschap. De jonge vrouwen konden zelf ontsnappen.

Volgens de krant Expressen wist een van de intussen volwassen dochters te ontsnappen uit het appartement in Bromölla, een klein stadje in het zuiden van het land. Een buur nam daarna contact op met de politie.

“Een van de jonge vrouwen is naar buiten kunnen gaan, ze kon nauwelijks alleen stappen”, zo deelde een van de buurtbewoners ook mee aan de krant Aftonbladet.

Expressen zou ook met de vader van de twee jongste dochters hebben gepraat. Hij zou zijn dochters al 17 jaar niet meer hebben gezien en zocht jarenlang naar een spoor op internet.

‘Gordijnen waren altijd dicht’

Expressen meldt ook dat de vrouw verschillende keren samen met haar dochters verhuisd is. Op die manier wilde ze wellicht vermijden dat de vader zijn kinderen kon zien. Ook het contact met andere mensen uit de buurt werd angstvallig vermeden.

“De gordijnen waren er altijd dicht en we hebben nooit lawaai uit het appartement gehoord”, zo deelde nog een buurtbewoner mee aan het blad.

De vrouw en de drie dochters worden donderdag ondervraagd door de politie.

Nu in het nieuws