Luca Brecel schakelt wereldkampioen snooker uit

Luca Brecel (WR 66) heeft voor een heuse stunt gezorgd op de Welsh Open snooker. De 19-jarige Limburger speelde ijzersterk in Cardiff en schakelde verrassend wereldkampioen Mark Selby uit in de 1/8e finales met 4-3.

vml, mg, jvh, dgs

Het werd een bijzonder hoogstaande partij, waar bij Brecel twee century’s van Selby (131en 114) beantwoordde met een 101. Zo maakte hij een 2-0 en 3-2-achterstand goed om in het slotframe de nummer 1 van de wereld geen schijn van een kans te geven. Brecel speelt vrijdag in de kwartfinales tegen Ricky Walden (WS-9). Die schakelde zijn landgenoot Stuart Bingham (WS-8) donderdag met 4-2 uit.

Selby is niet alleen nummer 1 van de wereldranglijst maar was ook de man in vorm. Selby won vorige week de German Masters, op het Welsh Open elimineerde hij in de derde ronde ex-wereldkampioen Peter Ebdon.

Het is de tweede keer dat Brecel, aan zijn vierde seizoen als prof bezig, de kwartfinales van een full rankingtoernooi bereikt. In december 2012 speelde hij de kwartfinales van het UK Championship. Daarin moest hij toen nipt (6-5) de duimen leggen voor Shaun Murphy (WS-7).

Meer sportnieuws