Gratis vorming EHBO en reanimatie voor jeugdwerkers

Foto: Gemeente Essen

Gratis vorming EHBO en reanimatie voor jeugdwerkers

Print
Essen - De gemeente Essen organiseert in samenwerking met de Karel de Grote-Hogeschool een vorming EHBO en reanimatie voor jeugdwerkers. De vorming gaat door in GC de Oude Pastorij in Essen.

Leiders van een jeugdbeweging of sportleraars zijn verantwoordelijk voor het kind van een ander. Leden die ziek worden of een ongeval voor hebben tijdens de werking zorgen altijd voor stressvolle situaties. Daarom organiseert de gemeente deze vorming met theorie en praktijk. Hiermee wil men de (toekomstige) verantwoordelijken graag voorbereiden op de meest voorkomende ongevallen en enkele aandoeningen. 
Zo leer je onder andere wat je moet doen wanneer een lid zich verslikt, verbrand, een wonde heeft, een epilepsieaanval krijgt, klaagt over pijn in de borst, een enkel verstuikt of het bewustzijn verliest. Je krijgt een antwoord op al deze mogelijke situaties en komt te weten of je medicatie mag geven, wanneer je een ziekenwagen moet bellen, hoe je moet reanimeren en hoe je een automatische externe defibrillator (AED) gebruikt.

De vorming duurt 3 uur. Je kan kiezen om deze te volgen op donderdag 5 maart 2015 van 20.00 tot 23.00 uur of op zaterdag 7 maart 2015 van 10.00 tot 13.00 uur. Beide vormingen gaan door in GC de Oude Pastorij (Essendonk 3). Kurt Cuypers en Pieter-Jan Deckers, beide ambulanciers bij de gemeente Essen, verpleegkundigen en studenten aan Karel de grote Hogeschool, zullen deze vorming geven.

Voor meer informatie kan je terecht bij de vrijetijdsbalie van de gemeente Essen, tel. 03.670.01.56, vrijetijd@essen.be

Inschrijven kan online voor 27 februari via http://tinyurl.com/essenehbo 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio